Să facem cunoştinţă

Bine ai venit pe blogul meu.

Eu sunt Cătălin şi îmi pare bine că mă vizitezi. Te rog, dacă ai timp, pentru început să citeşti aceste câteva rânduri.

Eu sunt un om ca şi tine. Am gândurile şi părerile mele. Tu poţi să fii sau să nu fii de acord cu ele fiindcă şi tu ai gândurile şi părerile tale. Avem dreptul să ne exprimăm ca oameni liberi, dar, în acelaşi timp, amândoi trebuie să respectăm nişte reguli. Aceste reguli le voi stabili eu, deoarece, vizitând acest blog, tu ai acces la o parte din ceea ce sunt eu. Nu ai de ce să iţi faci griji, pentru că nu iţi cer decât să îmi respecţi părerile şi să ai un limbaj adecvat chiar dacă, uneori sau poate mereu, nu vei fi de acord cu ele şi vei simţi nevoia să îmi spui acest lucru. Îţi promit ca şi eu voi face acelaşi lucru şi mă voi bucura atunci când tu îmi vei scrie, întrucât asta înseamnă că ceea ce eu am scris aici prezintă interes pentru tine.

Poate vrei să ştii de ce m-am hotărât să ţin acest blog. Nu sunt genul de persoană căreia să îi placă să iasă în faţă. Simt însă că în multe domenii, de exemplu pornind de la politică şi până la modul în care ne îngrijim pe noi înşine, mergem pe drumul greşit. Bineînţeles că nimeni nu este deţinătorul adevărului absolut. Nici nu pretind că aş fi eu cel care ştie ce este mai bine pentru tine şi pentru noi. Am însă convingerea că dacă eu îţi spun ţie ceea ce gândesc cu privire la o problemă sau situaţie, iar tu faci acelaşi lucru, cu siguranţă vom găsi o soluţie mult mai bună pentru amândoi. Şi, dacă şi ceilalţi care ne urmăresc fac acelaşi lucru, împreună putem să găsim soluţiile constructive şi modul în care trebuie să acţionăm astfel încât să facem ca lumea din jurul nostru să fie un pic mai frumoasă şi, de asemenea, să ne facem şi viaţa noastră mai frumoasă. Am observat că sunt puţini sau chiar deloc cei care iau atitudine şi spun lucruri pe care sunt convins că mulţi le gândesc, dar nu au puterea să le spună cu voce tare. Aşa că, în cele din urmă, m-am hotărât să fac un pas în faţă, să încerc să te fac şi pe tine să faci acelaşi lucru şi poate vor fi şi alţii care ne vor urma exemplul.

Ca orice om am calităţi, dar am şi defecte. Ştiu că în funcţie de circumstanţe unele calităţi pot deveni defecte şi viceversa. Încerc pe cât de mult se poate să fiu obiectiv şi să nu judec lăsându-mă condus de sentimente, indiferent dacă acest lucru este în avantajul sau în dezavantajul meu. În anumite privinţe sunt însă intransigent. Nu suport şi nu tolerez sub nicio formă furtul şi nici minciuna, indiferent de cât de nobile ar fi intenţiile. Regulile şi legile există pentru a fi respectate, iar dacă majoritatea membrilor unei comunităţi consideră ca o regulă sau o lege nu este sau nu mai este aplicabilă şi au argumente solide în acest sens atunci ea trebuie modificată sau eliminată. Nimeni nu are dreptul să încalce o regulă sau o lege doar pentru că nu îi este pe plac sau doar pentru că acest lucru este posibil. Bineînţeles că orice om are liberul arbitru şi poate hotărî singur ceea ce vrea să facă, dar trebuie să fie conştient că acţiunile sale vor avea consecinţe pe care va trebui să şi le asume, indiferent dacă acestea îi sunt sau nu pe plac. De asemenea, încerc pe cât posibil să evit compromisurile, cu excepţia cazurilor în care nu există alt mod de a soluţiona problema sau situaţia respectivă.

Pentru mine primează interesul grupului în faţa interesului individului. Un grup poate supravieţui fără un membru, dar un individ singur nu poate exista fără un grup. Până şi faptul că ne naştem este ca urmare a existenţei unui grup. De aceea, eu consider că cei care sunt lideri trebuie să conducă un grup în direcţia pe care o dictează interesele grupului şi nu în cea a interesului personal. Dacă acest lucru se întâmplă este dreptul şi obligaţia grupului să îşi aleagă alt conducător. De aceea, îmi doresc să creăm împreună un grup al cărui ţel să fie găsirea şi aplicarea soluţiilor cele mai bune pentru ca societatea noastră să poată merge înainte pe un drum mai bun. Este de datoria noastră să facem acest lucru pentru copiii noştri şi pentru cei ce ne vor urma.

Sper că ai reuşit să-ţi creezi o primă impresie despre mine. În cazul în care aceasta este una pozitivă, îmi doresc să nu te dezamăgesc, iar ceea ce vei citi să te ajute să devi un om mai bun, iar prin ceea ce îmi vei scrie să devin si eu un om mai bun. Dacă, dimpotrivă, ţi-am creat o impresie negativă, sper să pot să îţi schimb părerea. Dar pentru aceasta te rog să mă ajuţi, în primul rând spunându-mi ce anume te-a deranjat, iar apoi, dacă vrei, ce anume aş putea face pentru a-ţi schimba părerea într-una pozitivă.

Îţi mulţumesc, îţi doresc să petreci un timp cât mai plăcut pe blogul meu şi să ai o zi frumoasă.

Cu respect,

Cătălin

Lasă un comentariu